Radionica Lakovi u restauraciji

Split, 27. i 28. studenoga 2014. g.

 

U veljači ove godine mr. art. Tamara Ukrainčik, izv. prof., i Barbara Horvat, as., s Odsjeka za konzerviranje i restauriranje umjetnina Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu sudjelovale su na trodnevnom seminaru Varnishes for Paintings: Results from Recent Research, and Practical Applications. Radionica se održavala u Portu, a vodili su je ugledni stručnjaci za lakiranje i retuširanje René de la Rie, Jill Whitten i Robert Proctor. Sa željom da znanja koja su tamo stekle prenesu svojim kolegama i studentima, Tamara i Barbara su u rujnu na svom fakultetu održale radionicu Lakovi: iskustva s radionice u Portu. Svoje znanje sada žele podijeliti sa splitskim studentima i kolegama konzervatorima-restauratorima.

Odsjek za konzervaciju-restauraciju Umjetničke akademije u Splitu ima čast i zadovoljstvo najaviti radionicu “Lakovi u restauraciji” koja će se, pod Tamarinim i Barbarinim vodstvom, održati 27. i 28. studenoga 2014. (četvrtak i petak) u Splitu. Radionica je namijenjena studentima i profesionalnim konzervatorima-restauratorima koji se bave konzerviranjem-restauriranjem štafelajnih slika i polikromiranog drva.

Radionica će se održati na Odsjeku za konzervaciju-restauraciju Umjetničke akademije, na adresi ul. Fausta Vrančića 17.

lakovi

 

PROGRAM RADIONICE

27. studenoga 2014. (čet.)

9.30 – 12.30 Predavanja

(1) Osvrt na radionicu Varnishes for Paintings: Results from Recent Research, and Practical Applications; (2) Lakovi u restauriranju štafelajnih slika; (3) Primjena lakova od stabilnih, sintetičkih smola niske molekularne mase

14.00 – 17.00 Praktični dio

Primjena različitih vrsta lakova i tehnika lakiranja

 

28. studenoga 2014. (pet.)

9.00 – 12.30 Praktični dio

Primjena različitih vrsta lakova i tehnika lakiranja

12.30 – 13.00 Osvrt na rezultate radionice; zaključak

 

PRIJAVA

Broj sudionika radionice je ograničen na dvadeset. Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, ljubazno vas molimo da svoju prijavu pošaljete na e-mail adresu: sagita.sunara@gmail.com. Prijava treba sadržavati sljedeće podatke:

• ime i prezime

• status (student, zaposlen [navesti gdje], privatna praksa)

• specijalističko usmjerenje

• broj godina radnoga iskustva.

 

PRIMJER E-MAIL PRIJAVE
Predmet: Radionica “Lakovi u restauraciji” – prijava za sudjelovanje
Mate Matić
Privatna restauratorska radionica (Zadar)
Restaurator štafelajnih slika (završio studij konzervacije-restauracije na Umjetničkoj akademiji u Splitu)
Radi u struci od 2010. godine

 

 

Prijave se zaprimaju do 21. studenoga (petak). Prijavnice poslane nakon tog datuma neće se uzimati u razmatranje. Kandidati će o rezultatima selekcijskog procesa biti obaviješteni e-mailom najkasnije do 23. studenoga.

 

KOTIZACIJA

Kotizacija iznosi 100,00 kn i plaća se prilikom registracije.

 

POTVRDA O SUDJELOVANJU

Svi će polaznici dobiti potvrdu o sudjelovanju potpisanu od voditeljica radionice.

 

OSOBNI PRIBOR

Polaznici radionice trebaju ponijeti sljedeći pribor: bilježnicu, HB olovku, gumicu, šiljilo, ravnalo duljine min. 30 cm, radnu kutu, masku za organska otapala (3M ili neku drugu). Maska je neophodna zbog rada s toksičnim kemikalijama!

 

KONTAKT

Za sva pitanja o radionici pišite nam na: sagita.sunara@gmail.com ili lanakekez@yahoo.com

 

Najava radionice (verzija za print)